2013 tavaszán arra az elhatározásra jutottunk, hogy nem fogunk tovább a piac bizonytalanságával küzdeni, hanem szeretnénk inkább olyan családok számára termelni, akik megbíznak bennünk, szeretnének hetente friss biozöldséget kapni és egy tudatos közösséghez tartozni. Egy ilyen közösség által a mi megélhetésünk biztosabbá, termelésünk átláthatóbbá válik, a családok asztalára pedig elérhető áron kerülnek egészséges, szezonális biozöldségek! Ezekkel a családokkal egy szezonra megállapodást kötünk. Összeállított zöldségdobozainkat heti rendszerességgel szállítjuk Kistelekre és Szegedre.

Amennyiben érdeklődne vagy csatlakozna a zöldségközösségünkhöz, keressen bennünket bátran e-mailben: pipacs.tanya@freemail.hu vagy telefonon: 06-20/538-0938 számon Arnoldné Óré Zsuzsannánál, hogy bővebb tájékoztatást kapjon!

Egy kis kitekintés a világba ebben a témában:

Ilyen közösségi mezőgazdaság néven emlegetett rendszerek Angliában, Amerikában (Community Supported Agriculture) és Franciaországban (AMAP) már több évtizede sikerrel működnek, Magyarországon pedig évről évre egyre több hasonló együttműködés indul el. A rendszerről itt olvashat bővebben: www.tudatosvasarlo.hu/csa